Sightseeing in Montevideo

Geplaatst door op augustus 25, 2011 in Nieuws, reizen | 0 reacties

Sightseeing in Montevideo

Montevideo, de hoofdstad van Uruguay, heeft zoals de meeste hoofdsteden veel activiteiten en bezienswaardigheden te bieden. Deze grote hoofdstad geeft onderdak aan bijna de helft van de totale  bevolking, namelijk 1,3 miljoen inwoners. Montevideo is gelegen aan een baai met een natuurlijk gevormde haven en ligt langs de hoofdroute van al het wegtransport van de bekende plaats Buenos Aires naar Porto Alegre in Brazilië, en is daarom een belangrijk economisch gebied van het land. Na de bouw van de jongere wijken Pocitos en Carrasco, verloor Montevideo de status als economisch hart van het land.

In de hoofdstraat van de stad, de Avenida 18 Julio, kan men veel historische bezienswaardigheden vinden. Verder biedt deze drie kilometer lange straat zeer veel winkels en eetgelegenheden. De naam van de straat verwijst naar de datum waarop de eerste grondwet van het land werd getekend.

Verder kent de hoofdstad een aantal grote markten. De twee bekende markten, de Mercado de la Abundancia voor regionale producten en kleding, en de Feria de Tristán Narvaja. Op deze markt zijn meer lokale producten te vinden, tourristen kunnen hier terecht voor een goede lunch en veel handgemaakte producten en souvenirs. De markten zijn iedere dag geopend, met uitzondering van zondag.

Naast deze druk bezochte markten en vele winkels zijn er nog meer interessante bezienswaardigheden in Montevideo. Zo kent deze prachtige stad tal van architectonische paleizen en oude gebouwen. Daarnaast zijn er bekende monumenten te vinden. Ook het imposante gemeentehuis Palacio Municpal is hier te vinden, en niet te vergeten het Palacio Legislativo, dit is het Palijs van Justitie. Sinds 1975 is dit prachtige gebouw benoemd tot Nationaal monument, het is ontworpen door de italiaanse architect Vittorio Meano.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>