Montevideo – de hoofdstad met een vriendelijk karakter

Geplaatst door op januari 24, 2012 in Nieuws, reizen | 0 reacties

Montevideo – de hoofdstad met een vriendelijk karakter

Een grote haven met een vriendelijk en ons-kent-ons karakter. Montevideo is een van de verborgen pareltjes van Zuid Amerika. Het historische hart van de hoofdstad van Uruguay is een ongerept aanzicht van de 18e-en 19e-eeuwse koloniale architectuur. De meest prominente wolkenkrabber, het zeil-achtige Torre de las Telecomunicaciones, ligt langs de kust met uitzicht op de Montevideo Bay.

Ook geweldig mooi en kenmerkend zijn de bronzen replica van Michelangelo’s David in het Palacio Municipal en de Gaucho, een eerbetoon aan de Uruguayaanse cowboys.

Wat is er te doen?
De infrastructuur van Montevideo is kinderlijk eenvoudig: alle wegen komen uit op het Plaza Independencia. Zo ontkom je er bijna niet aan om langs de oorspronkelijke slagvelden bij Ciudad Vieja te lopen. De kathedraal en de Mercado del Puerto zijn echt de moeite waard om te bezoeken.

Uitgaan en Entertainment
U kunt deelnemen aan een opera in het fraai gerenoveerde 19e-eeuwse Teatro Solis. Dit is een ultramodern gebouw,  Auditorio Nacional del Sodre met ballet, symfonie-en kamerorkesten concerten. Leg je kaarten op de tafel in het Plaza Victoria Casino, of doe de tango of ga voor een levendige lokale dans; candombe in La Casa de Becho, waar Garardo Mattos Rodriquez zijn beroemde La Cumparsita schreef.

Restaurants en Dineren
Met terechte trots presenteren de locals hun heerlijke stukken rundvlees en verse zeevruchten, Montevideans eten is goed te noemen. Als je er dan toch bent vergeet dan niet langs de houtgestookte Parrillada te gaan. Dit restaurant gaat helemaal los op elke willekeurig lapje vlees en voegen er van alles aan toe om het zo smaakvol mogelijk te maken. Het vlees gaat vanzelf sprekend gepaard met de kenmerkende fruitige lokale wijn Tannat. De restaurant zijn over het algemeen stuk voor stuk redelijk luxueus. Zo zijn er in veel restaurants veel mooie leren bankstellen aanwezig, waar je je digestief kunt gebruiken. Je voelt je als in koning in de hoofdstad.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>